Beauty

Ten curat fara cosuri cu Tea tree

Coşurile sunt o mare problemă pentru cei mai mulţi dintre noi. Fie că ne luptam cu acneea sau doar cu câteva coşuri, trebuie să recunoaştem că sunt extrem de inestetice şi că nimeni nu le vrea pe ten sau pe corp.

În cazul meu, coşurile apar într-o perioadă stresantă, atunci când pun mâna murdară pe faţă sau când folosesc o cremă nepotrivită pentru tenul meu. Am încercat nenumărate creme antiacneice, dar nu şi-au făcut efectul. În ultima perioadă, pe tenul mereu chiar au “explodat” câteva coşuri care pe lângă faptul că dor îngrozitor, erau foarte inflamate încat nici fondul de ten nu le mai acoperea.

Despre arborele de Tea tree ştiam doar că este un bun adjuvant în tratarea acneei, de aceea când am vazut site-ul Teatree.ro am zis să îmi încerc norocul. Până la urmă, am încercat atâtea remedii încat unul în plus chiar nu mai strică.

Chiar dacă nu am avut prea multe aşteptări de la aceste produse, m-au convins după prima folosire. Dar să vă spun treptat despre produse şi ce anume conţin ele de sunt atât de eficiente.

Ce este arborele de Teatree? 

 Arborele de ceai este originar din Australia şi Papua Noua Guinee şi era folosit încă din cele mai vechi timpuri, mai exact din perioada triburilor aborigene ca plantă medicinală, datorită proprietăţilor sale. Arborele de ceai se distinge prin câteva caracteristici cum ar fi: scoarţa verde palidă, frunze înguste şi ascuţite, cu flori dense, de culoare albă.

Dintre cele 60 de specii diferite de arbore de ceai care se găsesc în zona Australiei, doar Maleleuca alternifolia este apreciat pentru uleiul esenţial ce este extras în special din frunzele şi crengile acestuia. Esenţa pură a acestei specii este foarte complexă, conţinând mai mult de 48 de componente organice. Despre beneficiile sale pot înşira pagini întregi, însa mă voi rezuma în a vă spune că este miraculos atât în aromaterapie: vindecă răcelile, relaxează, tratează durerile în gât, este un bun adjuvant în depresii, stres etc, cât şi în cosmetică: tratează iritaţiile, eczemele şi alte probleme ale pielii, tratează problemele scalpului şi de asemenea se utilizează în rezolvarea problemelor ginecologice.

Ce produse Tea Tree folosesc, cum şi când?

Rutina mea zilnică de când am început să am probleme cu coşurile este următoarea:

PASUL 1. Gel curaţare antiseptic 2% Metique. Acest produs a înlocuit săpunul lichid din baie, fiind antiseptic şi recomandat pentru piele sensibilă. Este o soluţie gel care dezinfectează mâinile şi corpul foarte bine de murdărie şi bacterii, ajutând la prevenirea petelor, eczemelor şi cosurilor, dar hidratând pielea în acelaşi timp. Poate fi folosit zilnic, de întreaga familie, ca săpun de faţă şi de mâini, dar şi ca gel de duş. Spre deosebire de alte geluri de curăţare anti-acneeice, acesta nu usucă pielea, iar mirosul specific arborelui de ceai, dispare la scurt timp după folosire.

PASUL 2. Spuma de curatare Metique o folosesc după ce am demachiat tenul în profunzime. Este o spumă răcoritoare şi uşoara, ce curaţă pielea delicat şi eficient, fără a o lăsa uscată. Conţine vitamina E naturală ce este un puternic antioxidant, protejând pielea împotriva radicalilor liberi şi ajutând în acelaşi timp la reînnoirea celulelor şi calmarea pielii. Nu conţine alcool şi nici parabeni, este usor de folosit datorită pompiţei, iar după clătire, pielea rămâne fină şi plăcută la atingere.

PASUL 3. Toner cu Tea Tree După folosirea spumei de curăţare, aplic pe o dischetă demachiantă o cantitate mică de toner. Acesta curăţă în profunzime resturile de machiaj, revigorează plăcut şi calmează pielea iritată. După aplicarea tonerului, tenul este perfect curat şi pregătit pentru următorul pas.

PASUL 4. Tea tree Oil 100% 30ml. Este un ulei ultra pur, de înaltă calitate ce are mai multe întrebuinţări: poate fi diluat în apă pentru o respiraţie proaspătă sau dureri de gât, puteţi aplica direct pe coşuri, pustule sau abcese, câteva picături în baia de picioare pentru îndepărtarea mirosurilor neplăcute, pe manifestarile inflamatorii ale acneei, pe ulceraţii la nivelul gurii, negi, herpes, în caz de mâncărime din cauza muşcăturilor de insecte sau la eliminarea capuţelor. Eu îl folosesc direct pe coşuri,  ajutându-mă de un beţişor de urechi.

PASUL 5. Crema Hidratanta Metique o folosesc la final, după ce tenul a fost curăţat în profunzime și am aplicat uleiul pur pentru a reduce inflamaţia coșurilor. Este o cremă hidratantă ce conţine o combinaţie unică de ingrediente pe bază de plante: extract copaiba , roinţă , tea tree, ulei macadamia , vitamin E naturală, protejând pielea împotriva radicalilor liberi, ajutând la reînnoirea celulelor şi calmarea pielii. Este nevoie de o cantitate foarte mică de cremă, acesta hidratând tenul în profunzime şi ajutând în acelaşi timp la prevenirea apariţiei coşurilor.

Chiar dacă arborele de Tea Tree are un miros specific greu de suportat pentru unii, mirosul nu rămâne impregnat pe piele, acesta evaporându-se într-un timp scurt de la aplicare. Dacă la început nu vă place mirosul înţepător, după câteva aplicări veţi ajunge să nu îl mai simţiţi şi chiar să îl îndrăgiţi.

Pentru mine produsele Tea Tree au mers de minune şi chiar din prima zi de aplicare, inflamaţia cauzată de coşuri s-a redus vizibil, iar după 3 zile coşurile au dispărut complet.

Until next time,

generatedtext (1)

generatedtext (2)

 

 

 

Advertisements

13 thoughts on “Ten curat fara cosuri cu Tea tree”

 1. Eu am folosit uleiul pur, însă chiar dacă îl aplicam doar pe anumite zone, le și usca foarte tare. O să iau în considerare produsele menționate.

  Liked by 1 person

 2. Am auzit de aceste produse, insa nu le-am folosit. Din fericire nu am foarte mari probleme cu tenul, ci ma trezesc ca imi apare cate un cosulet odata la ceva timp.
  E bine sa citesti parerea unor persoane care au folosit deja produsele. Faci o treaba foarte buna! 😘😊

  Liked by 1 person

 3. Auzisem de Teatree dar nu am folosit pana acum. Multumesc pentru recomandari, Alexandra. Se pare ca ar trebui ca macar un produs teatree sa existe in fiecare casa. Nu stii niciodata cand ai nevoie 🙂

  Liked by 1 person

 4. Foloseam și eu în liceu când aveam probleme mai mari cu cosurile batoane cu ulei din arbore de ceai. Și erau chiar eficiente. Nu stiam de brandul asta cu gama antiacnee, dar pare sa merite banii.

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s