Travel

Locuri minunate din România – Cazanele Dunarii si cascada Bigar

 Auzisem multe lucruri foarte frumoase despre Cazanele Dunării și citisem destul de mult despre cascada Bigăr. În ultimii ani, ambele au avut parte de o mega promovare în spatiul online. A venit, în sfârșit, și rândul meu să ajung acolo la sfârșit de lună septembrie.

Am pornit pe traseul Râmnicu Vâlcea – Horezu – Tg. Jiu – Orșova și după 4 ore de drum, am ajuns la destinație. Dacă nu te grăbești să ajungi la Cazane și nu ești din partea locului, poți opri să vizitezi Mânăstirea Hurezi, faimosul oraș Horezu, să vizitezi parcul cu Coloana Infinitului a lui Constantin Brâncuși, Masa Tăcerii și Poarta Sărutului. Vizitând acestea înainte, drumul meu a fost fără opriri în Horezu și Tg. Jiu. Am oprit în Orșova pentru a face câteva poze pe faleză, iar la Porțile de Fier I am fost în urmă cu mai mulți ani și am avut ocazia să le și vizitez.

Ce trebuie să faci la Cazanele Dunării? În primul și primul rând, să rezervi o plimbare cu barca până la măreața sculptură cu chipul lui Decebal, până la Columna lui Traian care se află pe malul sârbesc și o scurtă vizită la Peștera Veterani. Apoi tot ce-ți rămâne să faci e să te relaxezi. Pentru cei ce au ca pasiune pescuitul, aici este locul ideal pentru a face acest lucru. Pe mine nu mă pasionează absolut deloc, așa că mi-am petrecut destul de mult timp pe un șezlong pe ponton, doar admirând priveliștea și jucându-mă cu cei mici.

La întoarcere, a trebuit să văd faimoasa cascadă Bigăr despre care toată lumea vorbește în ultimul timp. De la Dubova, am mers 112 km pentru a ajunge la cascadă și spre surprinderea mea, faimoasa și măreața cascadă nu e atât de mare. Trebuie să cobori câteva trepte pentru a ajunge la ea. Primul gând, in timp ce mă apropiam tot mai mult de ea, a fost “Asta e cascada Bigăr??”. Am rămas puțin dezamagită și pe când mă întorceam la mașină, după ce am făcut suficiente poze, auzeam oameni la fel de dezamăgiți ca și mine “Asta e cascada??”. Există și o grotă Bigăr pe care o puteți vizita și în care am încercat și eu să urc, dar pietrele sunt extrem de alunecoase și accesul este destul de greoi așa că am renunțat. Am plecat puțin dezamăgită că ne-am abătut 224 km de la drum pentru a vedea o cascadă, care fără efecte speciale, nu este atât de spectaculoasă pe cat îmi imaginam, dar trebuia bifată și această locație.

Avem o țară extrem de frumoasă care merită vizitată si promovată! Dacă aveți un weekend liber și vă plictisiți acasă, dați o fugă până la Cazanele Dunării și nu veți regreta absolut deloc.

🎀

Advertisements

15 thoughts on “Locuri minunate din România – Cazanele Dunarii si cascada Bigar”

  1. Buna. Eu acum aflu de cascada si pestera. Din fericire am fost la Cazane. Merita intr-adevar. A fost o aventura tare frumoasa.
    P.S.eu sunt din Ramnicu Valcea, cunosc traseul si il iubesc 😀. Week-end placut!

    Liked by 1 person

  2. Am tot auzit si eu de aceste doua locuri, dar nu am reusit sa ajung pe acolo. Sincer, si eu m-as fi asteptat sa gasesc o cascada mare si spectaculoasa. Cel putin asa pare din poze 😀

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s